Advanced Berry Breeding

Zachtfruit voor de 21e eeuw

Advanced Berry Breeding is een jong bedrijf dat nieuwe rassen veredelt in het zachtfruit. De eerste generatie frambozenrassen is een groot succes en ontmoet wereldwijd veel waardering van telers en consumenten.

Binnen Advanced Berry Breeding wordt de veredeling gecombineerd met de kennis van de plantenteelt, de internationale fruitproductie en de markt. Advanced Berry Breeding wil daarmee steeds beter voldoen aan de voortdurend veranderende wensen van telers, markt en consumenten.

Gezond en rendabel

De natuur biedt alle ingrediënten voor de nieuwe producten. Fruit moet niet alleen lekker, aantrekkelijk en gezond zijn, maar ook op een duurzame en rendabele manier geteeld kunnen worden. Behalve een goede opbrengst moet ook de houdbaarheid van het eindproduct uitstekend zijn. Advanced Berry Breeding creëert rassen die goed floreren in verschillende klimaten. De rassen worden daarop uitgebreid getest en onderzocht op de optimale groeiomstandigheden. De resultaten worden door middel van een teeltadvies met de producenten en andere partners in de keten gedeeld.

Markt en samenwerking

Advanced Berry Breeding werkt wereldwijd samen met veel partners om een fantastisch eindproduct te kunnen maken. Met elkaar worden nieuwe ontwikkelingen voor teelt en afzet tot stand gebracht. De nieuwe frambozenrassen van Advanced Berry Breeding zijn daarin de eerste stap.